Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   18.000 de copii români i-au…

18.000 de copii români i-au scris lui Moş Crăciun

 An de an, pe adresa oficiului poştal din satul lui Moş Crăciun din Laponia sosesc milioane de scrisori. Cele mai multe sunt de la copii, dar nici adulţii nu se lasă mai prejos. Dacă cei mici vor Hannah Montana şi jocuri Wii, cei mari vor să-şi găsească jumătatea

Poşta Română a primit 17.782 de scrisori cu destinaţia „Santa’s Workshop Village”, trimise de copii români din toate colţurile ţării. Cele mai multe scrisori, peste17.600, provin din seturile speciale, comercializate de companie în cadrul campaniei „Intră în lumea magică a lui Moş Crăciun”. Cine a participat la ea câştigă un sejur în Laponia, mai precis o vizită la Moşul, în sătucul său natal din Laponia. Iar copiii sunt însoţiţi în acest voiaj de părinţii lor. Cei mari au cumpărat aşadar, pentru suma de patru lei, un set special pentru Laponia. Acesta conţine un plic cu o scrisorică specială, pe care micuţii trebuie să o completeze, şi o carte poştală pe care cei mari înscriu datele copiilor. Pe plic trebuie să fie trecută adresa Moşului – Santa Claus’ Main Post Office Santa’s Workshop Village, 96930 – Arctic Circle, Rovaniemi, Finland.

Site-uri specializate pentru comunicarea cu Moş Crăciun

În ceilalţi ani, copiii români au expediat prin poştă doar câteva sute de scrisori către Moş Crăciun. Indiferent de adresa înscrisă pe plicul destinat Moşului, toate scrisorile prezentate la punctele de acces ale Poştei au fost transmise şi au ajuns la destinatar, compania fiind prestator de serviciu universal. Oricum, toate scrisorile pentru Moş Crăciun ajung la destinaţia magică”, au declarat reprezentanţii Poştei Române.
În plus, există site-uri special create pentru a posta scrisori către Moşul, scrise atât de copii cât şi de adulţi, iar din dorinţa de a diversifica s-a creat şi un serviciu care oferă posibilitatea trimiterii unei scrisori personalizate, pentru suma de 20 de lei, însoţită de o diplomă de bună purtare sau de dovada trecerii lui Moş Crăciun.

Ce îşi doresc copiii

Dacă adulţii îi cer Moşului să le aducă jumătatea, copiii cer diverse jucării sau figurine cu personajele preferate din filme sau desene animate. Cosmina cere „o păpuşă Nancy care are o iapă şi schiază şi patinează”, iar Cipri – un „set volan schimbător de viteze cu trei pedale sau două şi multe dulciuri”. „Dragă Moşule, am 8 ani şi am note bune la şcoală. Aş vrea să-mi aduci, dacă se poate, un animăluţ de jucărie Webking şi un costum cu Hannah Montana. Te rog, mulţumesc”, scrie Alexandra într-un scurt mesaj pentru Moş. „Dragă Moş Crăciun, ştiu că ţi-am mai trimis o scrisoare, şi de Crăciun îţi voi da una scrisă, dar aş dori câteva lucruri dacă crezi că poţi… măcar trei: cel mai mult vreau o telecomandă Wii şi jocul «Războiul stelelor» care sa fie tot Wii; nu cred că pot cere păpuşi, dar… dacă poţi… una…; nişte cărţi frumoase…; de la jocurile D-toys: Meşterul Manole sau jocul ăla în formă de piramidă sau cel cu cristalele sau circuite electrice, set Hannah Montana de aranjat. Cam atât… îţi mulţumesc. Cu drag, Monicuţa”.

Alţi copii, ce-i drept puţini, recunosc că nu au fost cuminţi, dar chiar şi aşa, îi scriu lui Moş Crăciun – „Dragă Moş Crăciun, anul acesta nu am fost cuminte, dar te rog să îmi aduci o maşină cu telecomandă şi un CD cu sport”.

„Dragă Moş Crăciun, de sărbători, adică de Crăciun, eu aş dori de la dumneavoastră să îmi aduceţi un elicopter sau un avion teleghidat sau, dacă nu, o sanie. Nu vreau să îţi fie greu să duci atâtea în sac, dar te rog vino şi pe la mine şi pune cadoul sub brad. Cu foarte mult drag, Florin din Vaslui! Te iubesc mult, Moşule! Te las să îţi faci treaba. Sărbători fericite ţie şi spiriduşilor!”, îi scrie Moşului un băieţel.

www.gandul.info